Den officiella frostheimskistan

 

År 2018 bestämde herr Egil Drakhufvud och herr Karl Alrune att Frostheim skulle börja packa sina saker i stil! Därför började ettc projekt att göra kistor som inte bara var snygga utan också staplade för att minimera spelet i packningen. Inspirationen kommer från en vikingkista från Osebergsgraven i Norge (Oseberg 178), för att förenkla tillverkningen beslutade vi att göra dem i plywood, och även passa tre av dem på en vanlig Euro-pall. De är också avsedda att användas som bänkar i lägret.

De första 10  kistorna byggdes veckan innan  Cudgel. Efter Cudgel bestämde vi oss för att de var väldigt trevliga så vi gjorde 27 fler! När du lägger ut bitarna får du ut 9 kistor från 5 st 2500 x1200 plywoodark(12mm tjock) (se ritningar), vi köpte dem utsågat i fyrkantiga bitar, trots detta var det var fortfarande massor av delar som måste justeras med bandsågen. OBS; en del är i 10mm, och det är “klacken” som är under kistan. man kan göra den i 12 också, men då går dom inte stapla!

Filer

Alla ritningar och instruktioner licensierade under Creative Commons BY-NC, vilket innebär att du är fri att dela (kopiera och omfördela materialet i något medium eller format) samt anpassa (remix, transformera och bygga på materialet) så länge som du anger källan (Design av SCA Frostheim, frostheim.se). Du får inte använda materialet för kommersiella ändamål.

Test USDZBilder

www.frostheim.se