Frostheim på Facebook

Frostheim är väldigt aktiva på Facebook där vi har flera grupper för hantverk, kämpalekar, fäktning med mera.

Här följer ett utdrag ur det senaste i vår öppna grupp. Gå med i gruppen SCA Frostheim  för att kunna följa oss på Facebook direkt.

Facebook har byggt om sin struktur(troligen för GDPR) alldeles nyss så det går inte att visa feeden från en grupp just nu. vi hoppas vi kan få tillbaka den funktionen snarast.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Glöm inte hantverkskväll!!!! Idag 19/9

Svårt att komma igång med årets gamla/nya projekt?
Ta med det till hantverksvällen, perfekta stället att bolla idéer och tankar, för att ta sig vidare i projektet.
Har du inget hantverk på gång? – Kom ändå och drick kaffe/te och umgås 🙂

Plats: Scouternashus på Grundet, Gallringsvägen 42 , Södra Sunderbyn
När: Varannan tisdag, jämna veckor, klockan 18:00

Datum: 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11 & 28/11 , sen är det jul uppehåll.

Varmt Välkomna
//Fru Ragnhild & Fru Anna
2 weeks ago

Kom ihåg att anmäla er till hantverk för nybörjar eventet, så jag vet ungefär hur många vi blir 🙂 vi har fått äran att Herr Eldgrim kommer hålla en liten kurs i hur man gör en "flemish" bågsträng, till långbåge. Finns det något du vill lära ut? Tveka inte att höra av dig //Ragnhild

Hantverk för Nybörjareokt 14, 10:00f mGallringsvägen 42, SE-954 42 Södra Sunderbyn, SverigeHej och välkommen till hantverk för nybörjare.
Spelar ingen roll om du har aldrig gjort hantverk eller är erfaren elit. Denna dag vänder sig till alla som vill få hjälp att börja med något, få hjälp att fortsätta, vara på sitt första event, eller bara komma och hänga.

Skriv gärna om det är något speciellt ni vill ha hjälp med så kan vi försöka lösa det. Hantverk är så mycket mera än bara att sitta och sy, det är mera ett samlings ord. Man kan göra saker i läder, tyg, trä, garn, papper, sten, metall, you name it!
Möjligheterna är oändliga!
Har du något du vill lära ut? Hör gärna av dig.

Medans vi pysslar så kommer de finnas massor av tid att surra varför inte gå tillbaka till grunderna.
Allmän info för nyfikna, frågestund med Furstinnan Anna. Vad är sca? Vad gör vi och varför? Vad är drömmen osv.

Försök till medeltida kläder uppskattas, finns låne kläder.
Tveka inte att fråga om något är oklart.

För att anmäla sig till eventet
Maila [email protected]

Namn, vad du heter
Sca namn, om du har något
Härande/Baroni, ex Frostheim om inte medlem skriv inget här
Nybörjare , Ja /nej
Allergi, ifall ja , ange vika.

Mer info kommer att mailas ut närmare eventet
... Läs merLäs mindre

Hantverk för Nybörjare
Hantverk för Nybörjare
Glöm inte hantverkskväll!!!! Imorgon 5/9!

Svårt att komma igång med årets gamla/nya projekt?
Ta med det till hantverksvällen, perfekta stället att bolla idéer och tankar, för att ta sig vidare i projektet.
Har du inget hantverk på gång? – Kom ändå och drick kaffe/te och umgås 🙂

Plats: Scouternashus på Grundet, Gallringsvägen 42 , Södra Sunderbyn
När: Varannan tisdag, jämna veckor, klockan 18:00

Datum: m 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11 & 28/11 , sen är det jul uppehåll.

Varmt Välkomna
//Fru Ragnhild & Fru Anna
4 weeks ago

under vintern/våren kommer jag bygga en ny hemsida till frostheim, kommer bara föra över den information vi har nu på en lite modernare platta.

Men, den nya har en funktion jag skulle vilja använda och då skulle jag vilja göra en PHOTOSHOOT med några frostheimare.

vi ska var 5 eller 6 tänker jag spontant, men kan teoretiskt vara fler också men inte färre.

Vi behöver ha olika kläder, från olika tidsåldrar, jag tänker köra rustning med hjälmen under armen, sen vore det kul med nån senmedeltida klänning, nån viking, nån hantverkare osv. Personerna ska alltså representera olika delar av vår hobby.

Bra där? NÄ 🙂 för här kommer det knepiga, samma gäng, ska också ha vardagskläder och ta exakt samma bild. bilderna kommer läggas på varandra så man kan dra i ett reglage och förvlanda bliden från medeltid till nutid. Tanken är att visa "det här är frostheim", en förening som består av vanliga människor som är dödscoola på medeltiden.

De "vanliga" kläderna vore också kul att göra nått med, någon i varselkläder, någon i kostym, någon i havaiiskjorta och någon sjukhuspersonal/polis/brandman etc.

Så fem udda, men vanliga människor, blir 5 udda människor på medeltiden, som står i så lika pose som det bara går.

Det här är inte det lättaste foto att få till, vi behöver en bra fotograf också men det kanske jag kan fixa fram. vi tar bilden på grundet nån helg här framöver.

Har jag några som hade velat vara med på den bilden och representera frostheim? Skriv vad du skulle ha för kläder civilt och vilken medeltidsdräkt du vill representera?

Vet inte om alla vill eller ingen vill, men målet är att få en divergerad bild av vad frostheim är, så jag vill ha unga, gamla, män, kvinnor, olika etniciteter och jobb/förutsättningar. tanken är att det ska se ut som ett gäng människor från hela samhället. Så alla våra läkare och sjuksköterskor kommer INTE få vara med 😉 men en av er...
... Läs merLäs mindre

18 CommentsKommentera på facebook

Jag vill vara med Civilt : kostym och slips, bärbar dator i hand(på samma sätt som hjälmen) Medeltid: 1300 tal Tabard, ringbrynja, krona på huvudet, hjälm under armen, svärd i bältet.

Sicken toppenidé!

Jag är gärna på. Dr T: labbmiljö med VR headset eller eye tracking glasögon. Herr Alrune: viking med svärd

Glöm inte att skicka det här till SvartUlfR också... Helst av allt skulle man ju vilka ha en från när han syr ihop någon till när han sitter och syr kläder....

Jag villl!!! Jag får baka nån tårta, kakor eller praliner 😉 viking!!

Jag kunde tänke mig att kör hem till Frostheim för att kunde delta i detta!

Jävligt rolig ide!

Kan vara med om tiden funkar. Civil: svart klänning, rosa förkläde och stickning/garn och kanske postorderpaket i händerna. Medeltid: 13-1400-tal Klänning baserad på Grönlandsfynd, haklin och dok. Och något hantverk i händerna.

Vilken fantastisk idé!!!

Sofia Lovén

En helt fantastisk bra ide

Kul idé

Ante är med: varselkläderna som mundan och som medeltida så hade jag tänkt min röda dräkt från 1500 någon gång

Jag kan. Vad önskas? (Har ju massor med alternativ för båda)

Om jag inte bodde så här långt borta skulle jag absolut vara med!

Jag är också gärna med om jag kan 🙂

Otroligt fin idé!

Just nu ser setupen ut så här utan att ha egentligen styrt nått. En bra divergerad lista över folk med bra räckvid över medeltiden också. Annette Draka Edström och Peppi Nash, Fyll på med era "data" så jag får listan komplett, sen börjar jobbet med att hitta så att alla kan samtidigt 🙂 Om det är någon mer som vill vara med, hör av er, för det kommer bli frånfall då inte tid osv passar alla. Fotograf: Andreas Fernandez Smink och Hjälpreda till att få bilderna exakt lika(kan inte vara någon i bilden obviously Vakant Person 1 Zacke / Baron Egil Civil : kostym och slips, bärbar dator i hand(på samma sätt som hjälmen) Medeltid: 1300 tal Tabard, ringbrynja, krona på huvudet(eller utan om andra kronor närvarar), hjälm under armen, svärd i bältet. Person 2: Peter / Herr Alrune Civil: Dr T: labbmiljö med VR headset eller eye tracking glasögon. Medeltid: Herr Alrune: viking med svärd Person 3: Anna / Fru Anna av grundet Civil: svart klänning, rosa förkläde och stickning/garn och kanske postorderpaket i händerna. Medeltid: 13-1400-tal Klänning baserad på Grönlandsfynd, haklin och dok. Och något hantverk i händerna. Person 4: Andreas A / Herr Stig Rhenhierta Civil: Varselkläder Medeltid: röd 1500tals dräkt Person 5: Anton / Master Svartulvur Civilt: Oopkläder Medeltid : Smutsig smed Person 6: Annette? Bagare/butik? Person 7: Peppi? Läkare? Reserv 1: Kareina Talventytär

View more comments

4 weeks ago

Halloj! Blev det någon nybörjardag 20e augusti? Och isf, togs det kanske någon bild som går att använda? 🙂 ... Läs merLäs mindre

1 CommentKommentera på facebook

Ja, vi hade nybörjarträff och 4 nya medlemmar. Men om någon fotade något vet jag inte... Jag tänkte inte ens på att fota 🙁

Halloj! Surrade med Jan på Böle garveri igår, som berättade att butiken med största sannolikhet blir uppköpt nu till hösten och därefter flyttar söderut. Han hälsar att han gärna säljer läder till bra priser om Frostheim är intresserade. Det finns allt från små skräpbitar och remmar till stora skinn, av varierande sort, tjocklek, hårdhet och kvalitet.

Han kunde tänka sig att öppna upp en helgdag specifikt för oss om vi är ett gäng som vill komma förbi och kika. Skriv i denna tråd om ni är intresserade, så planerar jag ihop något passande med Jan! 
//Runa

7 CommentsKommentera på facebook

Jag är intresserad, men kan bara om jag har en "bra dag". Så jag vill gärna veta vad som planeras men lovar inte att jag kan, så bestäm datum utan mig 🙂

Om dag och tid passar är jag intresserad.

Definitivt intresserad bara jag kan 🙂

Nu är jag inte Frostheimare och kommer inte att kunna vara med alls på plats. Så jag undrar om någon skulle kunna titta på läder (hela hudar) åt mig?

Jag är intresserad.

Precis som Erik så är jag, Mattias Knutsson och Erik Byström intresserade av läder och undrar om någon skulle kunna shoppa åt oss

Är ni intresserade av mer läder Barbara Kernn och Nils Janssonn?

View more comments

2 months ago

Eftersom Grundet är bokat nästa helg så tänkte jag att vi kanske ska tänka om gällande en eventuell sensommarträff och lägga den efter att folk kommit hem från Visby med själen full av pepp? Jag tänker fortfarande att det vore kul att träffas en lördag så att vi kan hänga även framåt kvällen, med eld, mat och sådant. När passar det bra för folk? ... Läs merLäs mindre

4 CommentsKommentera på facebook

Absolut!

Vi har fler uthyrningar helger framöver så det kan vara bra att kolla när vi vet datum.

19 augusti?

Har nu fått en bokning på Grundet för 26-27/8 som jag ska svara på. Gissar att det ändå inte är aktuellt med den helgen om jag läser kommentarer ovan.

2 months ago

Har Frostheim något event någorlunda kort efter Mtv som vi kan hänvisa nybörjare till? 🙂 ... Läs merLäs mindre

2 CommentsKommentera på facebook

Vi har tyvärr inget planerat i skrivandets stund vad jag vet

Puff

2 months ago

Det vankas Visby för de som ska åka. För oss som inte åker skulle det kanske vara kul att hitta på något lördagen 12/8? I dräkt, med purjogrejer. Pyssel, picknick, pilbågar, päktning och pighting på grundet (eller annan lämplig plats om scouterna är där)? Heldag, halvdag+kväll? Jag och Ava är pepp..

Tillägg: Grundet är bokat. Finns det någon annan lämplig plats? Vi behöver tillgång till eldstad och helst någon form av dass. Vatten av alla slag är ett plus.
... Läs merLäs mindre

9 CommentsKommentera på facebook

Hade kanske varit nått! Lite av en avslutning på sommaren picknick

Jag jobbar men är det efter 16 är jag på 😁

Jag är på (på em i alla fall, en middagspicknick kanske?)

Tyvärr bortrest.

9-13/8 är Grundet utlånat till ett scoutläger med en annan kår. Upptaget med andra ord. De slutar nog runt kl 12 på söndagen.

Idéer om var vi kan hålla till: Alviks fäbodar (eller någon annan av fäbodarna därikring?), Hägnan, Storforsen, om vi känner oss resebenägna. Andra idéer?

Hägnan har Indisk festival den dagen, men slutar kl 16. Så på em kan vi vara där.

Gurkregatta vid selets bruk har ju annars fina anor!

Crap, jag måste jobba den lördagskvällen på festival och kan inte alls denna dag!

View more comments

Ladda Fler

Kalendarium

Läs mer
2023-08-22 till 2023-11-28

Hantverkskvällar

Hantverkskvällar hösten 2023
Varannan Tisdag
18:00 till 20:00
Läs mer
2023-10-14

Hantverk för nybörjare

Hantverk för nybörjare - Dagsevent
Tid: 10:00 till 22:00
www.frostheim.se