År 2018 bestämde herr Egil Drakhufvud och herr Karl Alrune att Frostheim skulle börja packa sina saker i stil! Därför började ett bra projekt att göra kistor som inte bara var snygga utan också staplade för att minimera spelet i packningen.

Den första satsen av kistor var 10 och utvärderades på Cudgel. Efter Cudgel bestämde vi oss för att de var väldigt trevliga så vi gjorde 27 fler!

Inspirationen kommer från en vikingkista från Osebergs grav (Oseberg 178), för att göra det snabbt att tillverka beslutade vi att göra det i plywood, och även passa tre av dem på en vanlig Euro-pall. De är också avsedda att användas som bänkar i lägret.

När du lägger ut bitarna erhålls 9 kistor från 5 2500 * 1200 plywoodark (se ritningar), vi köpte dem klippt i fyrkantiga bitar, men det var fortfarande många delar som behövde klippas.

Dessa vi såg direkt på XL Bygg i mindre delar så det var lite lättare att arbeta med.

Alla teckningar och idéer är licensierade under Creative Commons BY-NC, vilket innebär att du är fri att dela (kopiera och omfördela materialet i något medium eller format) samt anpassa (remix, transformera och bygga på materialet) så länge som du anger källan (Design av SCA Frostheim, frostheim.se). Du får inte använda materialet för kommersiella ändamål.

www.frostheim.se