Julfest2017

2017-12-16
Tid: 16:00 till 23:00

Midvintern och julfesten närmar sig. Frostheim klär sig i sina varmaste medeltida kläder och delar med sig av den mat dom kan avvara. Den 16e December(en lördag) samlas vi i gammelstad för ett trevligt julgille.

Kostnader, underhållning och mat

Frostheims Julgille är helt gratis för alla medlemmar, men man tar med sin egen mat. Festen är ett knytkalas där vi bjuder varandra på det vi lagat. Det brukar även finnas ett speciellt bord med efterrätter. Festen firas i medeltidskläder.

Vi brukar få åtnjuta allt från handgjorda pajer till grillade kycklingar från ica, ost och kex, gavad lax och korvar av alla de slag. Den medeltida maten är faktist väldigt lik det vi idag äter som julmat så det är inte så knepigt att hitta nått gott att ta med.

Om man har ett spel, eller ett instrument så är man mycket välkommen att ta med detta och förgylla kvällen med.

Festen är inte alkoholfri men den brukar vara mycket städad.

Det bästa är om man tar med sig egna bestick och skålar, precis som vi gör på banketter.

När det börjar närma sig…

Ingen anmälan krävs som sagt till detta event men när det börjar närma sig brukar vi göra en tråd på FB där vi visar ungefär vilken mat vi tänkt ta med oss. Man behöver inte fylla i den om man inte vill eller vet vad som finns för dagen på sitt lokala ica, men tanken är man iaf kan få en idé över vad som kanske saknas.

LOKAL

Luleå hembygdsgilles lokal i gammelstad
adress: Rutviksvägen 11

 

 

Exportera till kalender via .ics fil

Genom att använda denna funtion kan du exportera detta event till din kalender via en .ics fil. Klicka på knappen så laddas filen ned, öppna filen så lägger den in den i din kalender. Om du använder en googlekalender, så kan du importera filen via webbinterfaced på kalender.google.comKalendarium

Läs mer
2024-06-26 till 2024-06-30

Broken arrow 2024

Tält/Bågskytte event
Flerdagsarsevent
Starttid: 14:00
Sluttid: 13:00
www.frostheim.se